Şubat 2017 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverelerle buluşacak olan  Victor Vasarely'nin geniş çaplı bir retrospektif sergisinin açılışı 1 Şubat günü gerçekleşti. Arkas Holding ve Vasarely Vakfı işbirliği ve  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi desteği ile hayat bulan VICTOR VASARELY RETROSPEKTİFİ Sergisi'nin açılışı yoğun ilgi gördü.
 
Çağdaş sanatın en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen ve Op Art olarak  bilinen modern sanat akımının kurucusu Victor Vasarely (1906-1997)'nin Türkiye Retrospektifi Sergisi1 Şubat akşamı sanat ve iş dünyası temsilcilerin katıldığı bir davetle açıldı. Açılışta serginin küratörü ve Vasarely Vakfı  (Foundation Vasarely) Başkanı ve sanatçının torunu Pierre Vasarely, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız serginin gelişim ve oluşum süreçlerini anlattıları konuşmalarını yaptılar.
 
Yalçın Karayağız, "Lucien Arkas'a bu olağanüstü serginin ülkemiz izleyicisi ile buluşmasını sağladığı için teşekkür ederim. Dünyadaki Vasarely eserleri ile ilgili tek otorite olan Pierre Vasarely de bugün burada. Kendisine de tüm çaba ve katkıları için teşekkür ediyorum. Türkiye-Fransa ve Macaristan bir sanat etkinliği için bu sergi vesilesi ile bir araya geldi.
 
Arkas Sanat Direktörü ve serginin Proje Yönetmeni Niko Filidis'e büyük emeği için çok teşekkür ediyoruz. 70li 80 li yıllarda Victor Vasarely bir fenomendi. Özellikle güzel sanatlar öğrencileri için. Bir mühendis aklıyla üreten bir sanatçı. Çok özel bir isim. Türkiye'de böyle bir sergi olması gurur verici. İzleyicilerin serginin keyfini çıkarmasını diliyorum." dedi.
 
Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas "Arkas Sanat Merkezi'nin İzmir'deki sergi açılışlarında Pierre Vasarely ile tanışmış ve dost olmuştuk. Kendisi son derece mütevazı bir kişi. Dostluğumuz bu serginin açılışına vesile oldu. Benim için en değerli olan, bugün burada Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle bu muhteşem binada ilk İstanbul sergimizi açıyor olmamız. Özellikle de Victor Vasarely gibi önemli bir sanat akımı kurucusu eserleri ve onun torununun değerli katkılarıyla. Eserlere çok yakından bakmak lazım, desenlerin hareketleri çok etkileyici. Bu sergiyi çok kişi görsün isteriz. Sanatı sevdirmeyi ve sanata önem verilmesini sağlamak bizim tek hedefimiz. Başka bir beklentimiz yok. Sadece daha yakından tanıtmayı ve daha çok bilinmesini arzu ediyoruz. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi uygun olduğu sürece bu tarihi mekanda daha fazla sergi yapacağız " diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Vasarely Vakfı Başkanı, serginin küratörü ve aynı zamanda Victor Vasarely'nin torunu olan Pierre Vasarely ise Lucien Arkas ile tanışma hikasini anlatarak ve  Lucien Arkas'a teşekkür ederek başladı. "2009 yılında, Vasarely sanatını yakından takip eden Lucien Arkas'ın, Paris'te gerçekleştirilen açık artırmada Vasarely Vakfı'nda bulunan iki orijinal eseri satın aldığını öğrendim. Bu eserlerden biri olan "Rééss" bugün bu sergide sunuluyor. Yine 2011 yılında Arkas Holding'in Sanat Departmanı, Aix-en-Provence'da Vasarely Vakfı tarafından düzenlenen açık artırmada 15 tane seligrafi eserini aldılar. Ardından, bir sonraki yıl, İzmir'de Lucien Arkas, ekip arkadaşları ve benim katıldığımız bir toplantı gerçekleşti. İzmir'de, sanata adanmış, benzersiz bir şekilde restore edilmiş Arkas Sanat Merkezi'nde büyük babamın eserlerinin sunulacağı bir sergi organize etmeye karar verdik. Birkaç sene sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör'ü ile tanışma fırsatımız oldu. Yaptığımız görüşmeler sonucunda İstanbul'da sergiyi yapmaya karar verdik. Arsından Nisan ayında İzmir'e gidecek. Arkas Sanat Direktörü Niko Filidis'e kıymetli işbirliği ve sanat konusundaki mükemmel bilgisi sayesinde bu tutkulu projenin başarılı olmasını sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Onun katkıları olmasa yapamazdık. Bütün bu eserleri bir araya  getirmemize yardımcı oldu."  diyerek sözlerini tamamladı.
Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın girişimleriyle, uluslararası sanat kurumlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen bu sergi, çağdaş sanata kattıkları ve Op Art akımının kurucusu olmasının yanı sıra, kurduğu müzeleriyle de adından söz ettiren Victor Vasarely'yi Türkiye'deki sanatseverlere daha yakından tanıtmayı hedefliyor.