LA Şarapçılık Rüyasını" Mon Réve"i tanıttı. LA Organik Bağcılık ve Şarapçılık'ın yeni logosu ve yeni serisi Mon Réve'in lansmanı Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Fiyat ve kalite açısından Türkiye'nin dengeli şarabını üretme hedefini koruyarak şirket unvanını İdol'den LA Organik Bağcılık ve Şarapcılık A.Ş.'ye dönüştürerek yeniden yapılanma çalışmalarına hız veren LA Şarapçılık; yeni kupajlarla farklı markalar yaratmak, marka konumlaması ve üretimin modernizasyonu konularında çalışmalarını da sürdürüyor. La Şarapçılık, yeni logosu ve yeni şarap serisi Mon Réve'in lansmanını Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirdi.  Metropolis topraklarında Grifon yeniden doğuyor LA'nın yeni sembolü Grifon oldu. Gövdesini aslandan, başını ve kanatlarını kartaldan alan efsanevi bir figür olan Grifon(Grifin, Gryphon)'un yeryüzü ve gökyüzünün en güçlü hayvanlarının birleşimiyle oluştuğu için dayanılmaz bir güce sahip olduğuna inanılır.  Türkiye'nin en büyük tek parsel bağı olan LA Bağları, eski bir metropolis olan Torbalı'da bulunan 1.168 dönüm alanda yer alıyor. İzmirli iş adamı Lucien Arkas'ın adının baş harflerini taşıyan yeni marka, Grifon ile bir nevi bulunduğu bölgenin tarihine koruyuculuk ediyor. Toprağın gücü ile göklerin özgürlüğü birleşiyor.  Lucien Arkas, konuşmasında "La Organik Bağcılık ve Şarapçılık olarak fiyat&kalite dengesi doğru kurulmuş ürünler piyasaya sunmak istiyoruz. Kaliteli ve aynı zamanda uygun fiyatlı seçenekler üzerinde çalıştık. Markanın adında da vurguladığımız gibi şaraplarımızı "Organik" bağcılık yöntemiyle yetiştirilen üzümlerimizden üretiyoruz. Üst segmentte yer alan Consensus ile geçen yıl piyasaya çıkardığımız Smyrna serisinin arasında orta üst segmentte konumlanacak yeni şarap serimiz "Mon Réve"i heyecanla pazara sunuyoruz.  Metropolisin tanrıçalarının kulağımıza fısıldadığı rüyalarını, Ege'nin güzel üzümleriyle canlandırarak şimdi sizlerle paylaşıyoruz."dedi. Lucien Arkas, Torbalı'da bağın içine mahzen yaptırmak için çalışmalara başlandığını belirterek, 4 bin 250 metrekarelik toplam alana sahip mahzenin 700 metrekarelik bölümünün bir tadım alanı olarak kullanılacağını söyledi. "Efes Antik Kenti yolu üzerinde bulunan Torbalı'daki bağımızda özellikle turistlere yönelik tadım günleri düzenleyeceğiz. Yurtdışında bunun örnekleri çok. Bağ turizminin Ege'de de gelişmesine öncülük etmek istiyoruz. Aynı zamanda Türk şaraplarının yurtdışında tanınmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Mahzen projemizi 2012 bağ bozumuna yetiştirmeyi istiyoruz" dedi.       LA Şaraplarının 2011 yılı toplam üretim kapasitesi 750.000 litre. Genç bir marka olarak emin adımlarla sağlıklı gelişen şirket, önümüzdeki yılında üretim kapasitesini 2 katına çıkartarak 1 milyon 500 litrenin üzerine çıkarmayı hedefliyor. LA Şaraplarının 4 segmentte toplam 17 çeşit şarabı bulunuyor. İzmir -Torbalı'daki bağlarında organik olarak yetiştirilen üzümlerden gece hasatı yapılarak toplanan ve yerinde şişelenen Mon Réve serisinden 130 bin şişe üretilecek ve tavsiye edilen raf fiyatı 33 TL olacak.  Mon Réve Cabernet Sauvignon; dut, böğürtlen, kırmızı erik aromaları ile damakta kahvemsi aromaların hissedildiği dengeli, gövdeli ve baharatlı soslu kırmızı et yemekleri ile uyumlu bir şaraptır. Mon Réve Tempranillo; greyfurt, ahududu gibi kırmızı meyve aromalarına sahip damakta genç, yumuşak içimli dengeli, deniz mahsulleri, başlangıçlar, kırmızı etlerle uyumlu bir şaraptır. Mon Réve Sangiovese; Roze çilek, tatlı erik aromalarına sahip, damakta kalıcı, canlı ve dengeli, aperatifler, salatalar, somon ve yengeç gibi deniz mahsulleri ile uyumlu bir şaraptır. Mon Réve Chardonnay Chenin Blanc; tropical meyve aromaları ile narenciye aromalarına sahip gövdeli,  damakta olgun, kalıcı ve dengeli, deniz mahsulleri, başlangıçlar, suşi ve ızgara beyaz etlerle uyumlu bir şaraptır. Mon Réve Viognier Chardonnay; kayısı, limon, badem aromalarının yoğun olarak hissedildiği damakta olgun, kalıcı ve dengeli, deniz mahsulleri, başlangıçlar, beyaz etlerle uyumlu bir şaraptır.  Mon Réve Emir; Nevşehir bölgesinde yetiştirilen Emir üzümünden üretilen, tropikal meyve aromalarına sahip damakta dengeli, kalıcı, yumuşak şarap içimli zarif bir şaraptır. Deniz mahsulleri, başlangıçlar, beyaz etler, makarna ile uyumludur. Editöre Not: Piyasaya çıkmadan önce Master of Wine jürisinin tadımında Mon Réve Chardonnay Chenin Blanc Beyaz Şarabı 89 puanla ilk sırada yer aldı. Ayrıca şarap tutkunlarının yaptığı tadımda "Oldukça iyi bir dengeye sahip bu şarapta meyvemsi bitiş orta-uzun ve keyifli. Tatlımsı ve parfümsü meyveleri olan bu yeni dünya tarzı Chardonnay kupajı belli ki bu tarzı sevenler için Türk pazarındaki en başarılı örneklerden biri olarak dikkat çekecek." notu yer aldı. LA Şarapçılık ürün gamında bulunan Consensus 3 Meşe Kırmızı 2007, International Wine Guide Altın Madalya kazandı. 2008 rekoltesi ise Decanter yarışmasında Bronz Madalya kazandı.