İzmir Torbalı'daki Lucien Arkas Bağları'nda bulunan LA Mahzen, dünyanın en iyi mahzenlerinin yer aldığı kitaba adını yazdırdı.

Dünyanın sayılı yayın evlerinden İsviçreli Braun Publishing tarafından yayınlanan, "Sömelye'nin Cenneti: Dünyanın En İyi Mahzenleri / Sommeliers Heaven -The Greatest Wine Cellars Of The World" isimli kitapta LA Mahzen'e de yer veriliyor. Dünyanın  en iyi sömelyesi unvanına sahip İtalyan Paolo Basso'nun hazırladığı kitapta Avrupa'dan Güney Amerika'ya birçok farklı coğrafyadan 66 mahzen bulunuyor.
Restoranlarda şarabı iyi tanıyan, şarap servis kurallarını bilen, şarap-yemek uyumu hakkında müşterilere bilgi veren servis elemanı olan sömelyeler; aynı zamanda restoran için doğru şarabı seçmek ve kavda doğru koşullarda saklamakla da görevlidir. Bu nedenle üç defa dünyanın en iyi sömelyesi seçilen Basso'nun kitabında LA Mahzen'in de yer alması, gurur verici olduğu  kadar, Türkiye'nin bu konuda ne kadar geliştiğini gösteren önemli bir kanıt.
Metropolis'in topraklarında Türkiye'nin en büyük tek parsel organik bağı (1.168 dönüm) Lucien Arkas Bağları'nın içinde yer alan LA Mahzen; 3 bin metrekarelik mahzen bölümü, tadım alanı, bar, mutfak, 40 kişilik toplantı odası, 200 kişi kapaisteli veranda ve teras bölümlerinden oluşuyor. İçindeki restaurant ise hem İzmirlilere hem de bölgeyi gezen turistlere üzüm bağlarına karşı yemek yeme zevki sunuyor.
Bağ ayrıca Metropolis Antik Kenti'ne 10 kilometre ve Efes'e 30 kilometre mesafede olması nedeniyle bağ turizmi için uygun bir destinasyon. 
Editöre Not:
 
Ecocert tescilli organik bağcılık
Lucien Arkas Bağları'nda üzümler organik bağcılık yöntemiyle yetiştiriliyor. AB normlarına uygunluğu onaylayan kuruluş Ecocert tarafından tescil edilen bağda sentetik kimyasal ilaçlar ve gübreler kullanılmıyor. Üzümlerin tazeliği ve aromatik özelliklerinin korunmasını sağlamak için gece serinliğinde hasat ediliyor. Böylece toplama ve nakil esnasında oluşan fermantasyon ve oksidasyon riskinin önüne geçiliyor. Aynı zamanda üzüm aromasını koruyor.
Chateau tarzı(bağ ile fabrika aynı yerde) üretim yapılan bağda üzümler hızlı ve iyi koşullarda işleme alınıyor. Üretim ve şişeleme konusunda son teknoloji ekipmanlara sahip olan bağda mevcut olan otomatik sıcaklık kontrol sistemi sayesinde sıcaklık ve nem kontrolü sağlanıyor.