Arkas Sanat Merkezi, büyük bir kısmı ilk kez sergilecek olan tamamı Arkas Koleksiyonu'na ait "Su Manzaraları" seçkisi ile 20 Eylül'de kapılarını
sanatseverlere açıyor.
Hayatın, varoluşun vazgeçilmezi su, ünlü ressamların elinde yeniden şekilleniyor. Arkas Koleksiyonu'ndan Su Manzaraları seçkisi, Batı resim geleneğinin önemli bir bölümünü oluşturan peyzaj resmine ışık tutuyor. 19. yüzyılın ilk yarısından 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan süreçte ortaya çıkan eserlerden oluşan bu seçki, Avrupa peyzaj resminin önemli temsilcilerini tek çatı altında topluyor. Eugéne Boudin'den Jean-Baptiste-Camille Corot'a, Maurice de Vlaminck'ten, Francis Picabia'ya, Henri Lebasque'tan Hippolyte Camille Delpy'e kadar 70 önemli ressamın 88 eseri 20 Eylül- 29 Aralık tarihleri arasında Arkas Sanat Merkezi'nde meraklılarının karşısına çıkıyor.
 
19 Eylül'de gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, "Neden su? Çünkü odalardan çıkıp dışarıda tasvire başladığınız zaman su çekici bir şey; sudan, denizden, gölden, deniz kenarından, nehir kenarından, göl kenarından etkileniyoruz. Su, hayat ama aynı zamanda güzellik. Benim mesleğim deniz üzerine olduğu ve çocukluğum da deniz kenarında geçtiği için denizle, suyla ilgili konulara hep özendim. Arkas Sanat Merkezi ile bu serüvene 6 yıl önce başladık. Her yıl üç ayrı tema ile sergiler gerçekleştiriyoruz. Vasarely'nin ardından bu kez Su Manzaları Seçkisini ziyarete açtık" dedi.
Sergi ile ilgili bilgi veren Arkas Sanat Merkezi Sanat Danışmanı Müjde Unustası da "Bu sergiyi Arkas Koleksiyonu'nun çeşitliliğini zenginliğini göstermek üzere yaptık.  Arkas Koleksiyonu'nda peyzajlar çok ciddi yer tutuyor ve peyzaj reminde de su vazgeçilmez temalardan bir tanesi. Sergimizi ayrı temalara göre odalara ayırdık. Her odanın içerisine limanlar, nehirler göller gibi farklı küçük temalar oluşturduk. Her br odada farklı sanat akımlarına ait aynı akımların çok farklı yansımalarını göreceksiniz" diye konuştu.
Serginin küratörü Jean Luc Maeso ise "Arkas Koleksiyonu'ndan seçilmiş bir dizi resim olan Su Manzaraları Sergisi, sadece suyun çeşitli yönlerini değil aynı zamanda resimde devrim yataran estetik trendleri de hatırlatıyor. Burada Barbizon Okulu'nun çeşitli uluslarından kaçınılmaz temsilcileri ve ruhları sergileniyor. Buradaki sanatçılar sanat tarihinin Paris, Akdeniz kıyılarındaki, Venedik'teki, Alplerdeki çeşitli hareketlerle beslendiği belirli bir zamanda bir araya geldiler. Sıklıkla aynı yerlere uğradılar. Her biri kendi duyarlılığıyla ne algıladığını göstermek için sorguladı. Bu serginin amacı, çevre, deniz, meteoroloji, limanlar, sahiller, sulak alanlar, uçurumlar, kayalar, neirler, göller köprüler ve kanallar aracılığıyla bu sorunun altını çizmek" dedi.
 
Tamamı Arkas Koleksiyonu'na ait olan eserlerin büyük bölümü ilk kez sergileniyor
Büyük bir kısmı ilk kez sergilenen ve tamamı Arkas Koleksiyonu'na ait olan eserler 150 senelik tarihi akışa tanıklık etme fırsatı sunarken, Paris'in sanat dünyasının başkenti olduğu dönemin sanatsal hareketliliğini de gözler önüne seriyor.
Tamamı Arkas Koleksiyonu'ndan seçilen, birçok farklı yaklaşımdan ilham alan bu 88 eser, dönemin yetenek yoğunluğunu ifade ediyor.  Sergide yer alan eserler, Seine Nehri'nin kıyılarından İskoçya ve Alpler'deki göllere, Akdeniz'in sıcak ışığına, Kuzey Denizi'nden Avrupa'nın ırmaklarına uzanan geniş bir coğrafyaya ait tasvirlerle izleyicileri masalsı bir gezintiye davet ediyor. 
 
19. yüzyıl: doğaya dönüş
Yenilikler ve devrimlerle dolu 19. yüzyıl, sanatın gelişimi ve değişimi açısından oldukça verimlili bir dönemdi. 19. yüzyılın ilk çeyreğinde manzara resmi, bağımsız bir tür olarak kabul görmeye başladı. 19. yüzyıla kadar resimde stüdyo geleneği hakimken, bu yüzyılda devrimsel nitelikteki yenilikleriyle sınırları kaldıran sanatçılar, açık hava resmine yöneldi. Sanatın çokça sorgulandığı bu dönemde, değişen resim gelenekleriyle sanat akımları da şekillendi; tuvallerdeki doğa çok farklı ifadelere büründü. Barbizon Okulu, Empresyonizm, Sembolizm, Post-Empresyonizm, Fovizm ve Ekspresyonizm gibi yeni sanat akımları ortaya çıktı.