İzmir Arkas Körfez Yarışı’nda ilk gün her mevsim yaşandı

Genel

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-17 Ekim tarihlerinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen İzmir Körfez Festivali’nin ana etkinliği olan İzmir Arkas Körfez Yarışı, denizde rüzgar sürekli değiştiği için heyecanın merkezi oldu.

İzmir’in de uluslararası bir yat yarışı olması gerektiğine inançla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Arkas, Türkiye Yelken Federasyonu ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü’nün destekleri ile düzenlenen İzmir Arkas Körfez Yarışı, dördüncü yılında da renkli anlara sahne oldu.  Yarış, Gündoğdu Meydanı ve Alsancak Vapur İskelesi arasında, Göztepe Vapur İskelesi’nden Konak Vapur İskelesi’ne, Alaybey’den Bostanlı Vapur İskelesi’ne kadar sahil boyunca keyifle izlendi.

16 Ekim Cumartesi günü yarışın ilk gününde startı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi. İlk gün 5 sınıfta 26 yatın katıldığı mücadelede hava durumu nedeniyle tek yarış yapıldı.

Yarış seyri

Start planı mevcut rüzgar durumuna göre hazırlanmıştı ancak rüzgar son anda 50-60 derece kadar batıya dönünce hakem komitesi rüzgarın oturmasını bekledi. Bu yüzden yarış kısa bir gecikme ile başladı. Önce Bostanlı önünden Göztepe’deki şamandıralara doğru start verildi. Sonrasında Göztepe açığındaki şamandıra dönüldükten sonra Alaybey önündeki şamandıra rotası izlendi. Alaybey dönüşü sonrası rüzgar tekrar çok değişti ve yine 50-60 derecelik oynamalar oldu. Rüzgar şiddeti bu dönüş sonrası azalınca arkadaki tekneler öndeki teknelere yetiştiler ve rekabet yeniden alevlendi. Karşıyaka Evlendirme Dairesi’nin önüne gelindiğinde, İnciraltı ve Üçkuyular önünde yoğun bir yağmurun başladığı görüldü. Üçkuyular’da rüzgarın çok hareketlendiğini fark eden yelkenciler yine kıyasıya bir mücadeleye tutuştular. İzmir Körfez Yarışı’nda bugün İzmir’in baharı ve kışı denizde aynı anda yaşandı, rüzgar değişimleri yarışın heyecanını artırdı.

İlk gün yarış sonuçları

IRC A 0 sınıfında 1. Arkas Comet, 2. Team Spirit,

IRC A 1 sınıfında 1. Team Linea Rossa, 2. Eshquia-VMG Yelken

IRC A 2 Yeşil sınıfında 1. Cygnus, 2. Mercer-Blue Miles

IRC B-Kırmızı sınıfında 1.  Bilicra-Shakara, 2. Meltemi

Destek Beyaz sınıfında 1. Pars-1, 2. Pearl M

tekneleri oldu.

İzmir Arkas Körfez Yarışı’nın şampiyonu 17 Ekim pazar günü yapılacak 2. Gün yarışları sonrasında belli olacak.

 

 

Diğer Mecralar

Menü