Kristal Yağları bu yıl ilk kez düzenlenen Tasting Alaçatı kapsamında Köy Meydanı'nda kurulan "Kristal Masa" da 10 Türk ve yabancı şefin bir araya gelerek yerel lezzetleri modern çizgilerle harmanladıkları menüyü misafirlere sundu.  
Nesiller Boyu Değişmeyen Lezzet sloganıyla Türkiye'nin ilk markalı zeytinyağı olma özelliğine sahip Kristal Yağları Hayata ve keşfetmeye düşkün olanlar, gurme deneyimler yaşamayı önemseyenler için yeni bir yaşam platformu mottosuyla bu yıl ilk kez düzenlenen Tasting Alaçatı'da yerini aldı. Arkas Turizm ve Lucien Arkas Bağları'nın sponsorlarından olduğu projede, 12 Mayıs akşamı düzenlenen Kristal Masa katılımcıların hem damaklarına hem de kulaklarına hitap etti. Alaçatı Köy Meydanı ilk kez limitli sayıda katılımcı ile bu denli kıymetli şeflerin bir arada olduğu büyük bir organizasyonu ağırladı. Kristal Yağları'nın 80 yıllık deneyimiyle üretmeye devam ettiği zeytinyağları ile 10 Türk ve yabancı şef tarafından hazırlanan lezzetler misafirlerinin damak tadına sunarken, Metropolis'in bereketli topraklarında hayat bulan üzümlerin yetiştiği ve aynı zamanda Türkiye'nin en büyük tek parsel organik bağı olan Lucien Arkas Bağları ise LA Şarapları ile Kristal Masa'ya eşlik etti.
10 ünlü şefin hüneri tek menüde birleşti
Gecede dünyadan önemli şefler; Diego Prado, Giuseppe Iannotti, Pere Planaguma ve Türkiye'den Aylin Yazıcıoğlu, Caner Tübek, İnanç Çelengil, Maksut Aşkar, Mustafa Otar, Serkan Çakır, Yılmaz Öztürk Kristal Masa'da Alancha'nın yaratıcısı, Yek ve Atelier Malt'ın işletmecisi ve şefi Kemal Demirasal önderliğinde Ege'den malzemeler ile mutfakta harikalar yarattı.
Gecenin açılışında konuşan Yek ve Atelier Malt'ın işletmecisi ve şefi Kemal Demirasal "Farklı kültürlerden yabancı şefler ve Türkiye'den kıymetli şefler bir araya gelerek Ege malzemeleri ile menüyü hazırladık. Her şefimize Ege malzemesi verdik. Şeflerimiz kendi yaratıcılıklarını kullanarak bu malzemelerle yemekler hazırladılar. Menü kapsamında ilk olarak Cihan Anadoloğlu İzmir'den esinlenerek hazırladığı bir kokteyle katıldı.  Kokteylin ardından Katalan Pere'nin taze bezelye ve bakla, Michelin yıldızlı İtalyan şefimiz Giuseppe'nin enginarı, Şilili şefimiz Diego'nun mavi kuyruklu karides ya da diğer adıyla özbek karides daha sonra Mustafa ve İnanç şeften Ege otları kavurması, Caner şeften Barbun, ardından Yılmaz Öztürk ve Maksut Aşkar şeflerin hazırladığı oğlak yemeği misafirlere ikram edildi. Son olarak da şef Aylin Yazıcıoğlu'nun sütlacı var. Şarapların eşleşmesini de Levon Bağış hazırladı" diyerek menü ile ilgili bilgi verdi.
Gecede Kristal Yağları Genel Müdürü Christopher Dologh, "Kristal, zeytinyağı kültürünün Türkiye'de yeşermesine, gelişmesine nesiller boyu öncülük ve hizmet etmiş bir marka, hatta bazıları için bir markadan da fazlası. Anadolu insanı Kristal zeytinyağı demektense bize logomuzda yer alan vapur görselinden esinlenerek "Vapurlu Yağ" demeye başlamış. Yani; Kristal Anadolu'da yaygın bir şekilde vapurlu yağ olarak da biliniyor. Logomuzdaki vapurun hikâyesi ise aslında bir başlangıcı ifade ettiği için büyük önem taşıyor" diyerek başladığı konuşmasında yerel lezzetleri koruma bilinci ile başlattıkları projeleri anlattı. Dologh, "Kristal olarak amacımız Türk zeytinyağının çıtasını yükseltmek. Bu bağlamda 80 yıllık deneyimimizle yerel lezzetleri korumak, yok olmaya yüz tutan çeşitlere sahip çıkmak misyonuyla başladığımız yolculuğun ilk meyvesini Hatay'ın nadir bahçelerinde yetişen Saurani Zeytin çeşidinden elde ettiğimiz Meraklısına Özel Hatay Saurani Natürel Sızma Zeytinyağı ile aldık" diyerek  "Üreticileri Geliştirme ve Bölgesel Lezzetleri Koruma Projesi"nden bahsetti. "İzmir'de Türk ve yabancı şeflerin bir araya gelerek yerel ve modern tatları birleştirdiği bir projenin içinde olmak İzmirli ve 80 yıldır gönlünü ve hayatını zeytine adamış bir kurum olarak bize yakışırdı. Kristal Yağları olarak Ege lezzetlerini ve zeytinyağı kültürünü her platformda anlatmayı önemsiyoruz" dedi. 
Kristal Masa'nın menüsünü hazırlayan şeflerden Maksut Aşkar ise "Menü için her bir şef kendi içindeki yansımasını oluşturdu. Bizim Yılmaz ile beraber menüyü oluştururken dikkat ettiğimiz şey sezondu. Sezonunda olan otları seçtik. Yemekte yalnızca altı malzeme var; Kristal zeytinyağı, oğlak, arapsaçı, şevketi bostan, sarımsak ve soğan var. Tüm malzemelerimiz Ege'den. Hem zeytinyağı hem de diğer malzemelerinin birleştiği bir menü oldu" dedi.
Sıradaşı insanların ortak konusu Ege
Tasting Alaçatı kapsamında 12-13 Mayıs'ta düzenlenen, farklı hayat hikayeleri, düşünme şekilleri ve yürüdükleri yollar ile farklılık ve farkındalık yaratmayı başarmış sıradışı insanların hikayelerini anlattığı Peak Talks ise Arkas Turizm, Krsital Yağları ve Lucien Arkas Bağları sponsorluğunda Alaçatı Yek'te düzenlendi. Organizasyonun konuklarından biri de Kristal Yağları Genel Müdürü Christopher Dologh oldu. Dologh Alaçatı Yek'te gerçekleştirilen konferansta, "Ege'de Hayatımız Zeytinyağı" başlıklı konuşma yaparak, zeytine ve zeytinyağına gönül vermiş bir aile olarak 80 yıllık hikâyelerini ve Ege'nin zenginliğinin ayrıntılarını paylaştı. Dologh sözlerini "Daha güzel yarınlar için, elele yanyana, zeytini ve yağını herkese sevdirmemiz, saydırmamız, zeytinciliği anlamalarını sağlamamız lazım. Bu güzel ağacın ihtiyacı olan biraz sevgi ve biraz da saygı, unutmayın bunlar bizim değil, bize emanet. Bir zeytin dalı yeter, yeter ki zeytin ağacının kökleri eksik olmasın" diyerek bitirdi.
Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı 2018 kalite ödülü Kristal'in!
2000-2001 yılından beri IOC (International Olive Council-Uluslararası Zeytin Konseyi) dünyanın en prestijli kalite yarışması olan Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması bu yıl IOC himayelerinde UZZK (Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi) tarafından ikinci kez ulusal düzeyde düzenlendi. dünyanın en iyi zeytinyağı tadımcılarından oluşan uluslararası bir jüri görev aldığı yarışmada Kristal Yağları "Orta Meyvemsilik" kategorisinde birinci oldu. Aydın'ın Çine bölgesinde yapılan çalışmalar sonucunda Memecik tipi Natürel Sızma ile Altın madalya kazandı.